Kutya biztosítás

kutya biztosításA biztosítás a betegségből, balesetből fakadó állatorvosi költségeket téríti, a szerződésben meghatározott biztosítási összeg erejéig. A kutya biztosítás és macska biztosítás Generali és Groupama Biztosítók lakásbiztosításához kiegészítő biztosításként köthető.

Az állatorvosi kezelés során a biztosítás kiterjed az állatorvos munkadíjára, a laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok költségére és az állatorvos által beadott gyógyszerkészítményekre is.

A macska és kutya biztosítás csak mikrochipes állatazonosítóval megjelölt, oltási könyvvel igazoltan évente rendszeres védőoltásban részesített, négy hónapnál idősebb, 7. életévét be nem töltött kisállatokra köthető, de a szerződés nem szűnik meg hét éves kor felett.

A macska és kutya biztosítás területi hatálya Magyarország.

 

A Generali Futrinka kiegészítője (macska és kutya biztosítása) az alábbi táblázat szerinti szolgáltatásokat nyújtja, a háromféle, választható csomag esetén:

kutya biztosíátos árak

 

kutya biztosítás generali biztosító futrinkaA Generali Biztosító Futrinka kiegészítője (macska és kutya biztosítása) 10.000 Ft eléréses önrészt tartalmaz. Tehát macska vagy kutya biztosítás esetén a 10.000 Ft-ot meghaladó károkat a Biztosító az önrész levonás nélkül téríti. Az önrész alatti károk nem térülnek.

A Generali macska és kutya biztosítás 30 napos várakozási időt tartalmaz betegség esetén, így a kiegészítő biztosítás megkötése utáni 30 nap alatt bekövetkezett károkat nem fizeti a Biztosító.

A Groupama Biztosítónál a Házikedvencek balesete és betegsége kiegészítő csomag köthető a lakásbiztosításokhoz. 

 

 

 

A macska és kutya biztosítás a következő szolgáltatásokat nyújtja, a választott csomag esetén:

kutya biztosítás szolgáltatások


macska és kutya biztosításA Groupama Biztosító macska és kutya biztosítása 20% -os levonásos önrészt tartalmaz, azaz az igazolt állatorvosi kezelési költségeinek csak 80%-át téríti.  A Groupama macska és kutya biztosítása ugyanakkor kiterjed a temetésre, vagy hamvasztásra is, a biztosítási limit erejéig, ha a kisállat baleset következtében hunyt el.

A Biztosító ilyenkor azokat a hivatalos számlával igazolt költségeket téríti, a biztosítási összeg erejéig, amit az engedéllyel rendelkező kisállat-temetkezést folytató vállalkozás állít ki.